Een 39-jarige vrouw uit Argentinië is begin deze maand bezweken aan een longembolie als gevolg van een mislukte borstvergroting. Ze had zichzelf geďnjecteerd met vaseline.

Sonia Perez Llanzon had moeite met ademhalen in de weken nadat ze haar borsten met vaseline had geďnjecteerd. In het ziekenhuis ontdekten artsen bloedpropjes in haar longen, veroorzaakt door de vaseline die in haar bloedsomloop was terechtgekomen. Llanzon stierf na een ziekenhuisverblijf van een maand, op 6 maart.

‘Ze ontkende eerst alles, maar gaf later toe dat ze zichzelf geďnjecteerd had met vaseline’, aldus Julio Pla, hoofdchirurg van het ziekenhuis waar de vrouw in behandeling was. ‘Het menselijk lichaam heeft antilichamen om bacteriën en virussen te verwijderen, maar het is niet opgewassen tegen dit type product.’

Voor de fatale borstvergroting verkeerde Llanzon in goede gezondheid. De vrouw is overigens niet de eerste die zelf een poging onderneemt haar borsten te vergroten met vaseline: injecties met vaseline vormen al langer een gevaarlijke trend in Azië.