In Californië mocht een vrouw geen topje aan in de sportschool omdat haar lichaam te afgetraind was. Haar lichaam zou te intimiderend zijn in het topje dat ze aan had.
De Amerikaanse Tiffany Austin was aan het herstellen van een auto-ongeluk. Ze had zich aangemeld bij de Planet Fitness Gym om weer fit te worden.
Na een kwartier op de loopband werd ze aangestaard door andere sportschoolbezoekers, vertelt ze aan de zender KTVU. Dat staren gaf haar het zelfvertrouwen om hard door te sporten.

Een medewerker van de sportschool verzocht haar te stoppen omdat er klachten waren gekomen dat haar lichaam te intimiderend was. Hij vroeg of ze een t-shirt wilde aandoen.

In de sportschool zijn topjes met spaghettibandjes niet toegestaan. Maar Tiffany Austin had een top met brede banden aan en vond dat ze niet in strijd handelde met de regels. Toch deed ze een shirt aan.

Even later werd ze door een andere medewerker weer over haar afgetrainde uiterlijk aangesproken. Daarop stapte de Amerikaanse naar de manager, eiste haar geld terug en verliet ze de sportschool.

Volgens een woordvoerder van Planet Fitness Gym streeft de sportschool er naar dat alle bezoekers zich op hun gemak voelen tijdens het sporten. Foto