Hij haalde de maximale score bij de Cito-toets. En hij is pas 9 jaar. Duuk Niemantsverdriet is zo slim dat hij nu al naar de middelbare school mag.
Dat schrijft het AD vanochtend. Duuk uit het Zuid-Hollandse Poeldijk maakte de Cito-toets bijna foutloos en haalde daarmee de maximale score van 550 punten. Het wonderkind was blij met de uitslag; hij dacht namelijk dat hij het niet zo goed gedaan had. Hij was minder snel klaar dan normaal.
Voor de leraren was de uitslag echter geen verrassing. "In groep 4 kon hij wat rekenen betreft de Cito-toets van groep 8 al maken", zegt zijn intern begeleider tegen de krant.
Op zijn school kreeg het wonderkind de afgelopen jaren een speciale behandeling. Hij sloeg in totaal drie klassen over. Een slimme zet: daardoor kon hij meedoen met de klas. Hij werd socialer en zat lekkerder in zijn vel. Nu mag de 9-jarige naar de middelbare school.
Zijn moeder vindt dat zelf ook spannend. "Hij krijgt een mobieltje, een eigen sleutel, gaat zelfstandig boodschappen doen. Als moeder denk je soms wel even: 'hoe pak ik dit aan'? maar hij wil graag worden behandeld als zijn klasgenoten."