Nokia heeft patent aangevraagd op een slimme bril, die met twee camera’s zowel de ogen als de handen van de gebruiker in de gaten houdt.

In de onlangs gepubliceerde patentaanvraag, die werd opgemerkt door Nokiapoweruser, stelt Nokia dat de drager van de bril een cursor kan bewegen door met zijn ogen te bewegen.

Als de ogen zich op één punt richten, wordt een tweede camera gebruikt om de handen van de gebruiker in de gaten te houden. Met gebaren kunnen vervolgens taken worden uitgevoerd.

Nokia noemt het maken van een vuist, het schudden van de handpalm of het bewegen van de hand richting de camera als mogelijke bewegingen die het systeem zouden kunnen activeren.

Het patent is nog niet toegewezen. Nokia heeft in het verleden wel gezegd geïnteresseerd te zijn in het maken van ‘wearables’, maar heeft nooit specifieke plannen voor een bril uit de doeken gedaan.

Volgens geruchten presenteert Samsung eind 2014 een eigen slimme bril. Googles bril Glass wordt momenteel getest door een klein aantal gebruikers. Het bedrijf begint vermoedelijk dit jaar de verkoop van het apparaat in de VS.