Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden nadat hij na een aanrijding met zijn auto was gevlucht en op drie wielen doorreed. Dit meldt de politie zondag.

'De 30-jarige man uit Slijk-Ewijk en zijn 31-jarige bijrijder uit Valburg werden aangehouden. Zij worden verdacht van doorrijden na aanrijding en het rijden onder invloed', aldus de politie.

Een getuige had gezien dat de twee met hun auto op de Burgerwaard in Arnhem tegen een lantaarnpaal waren aangereden. Daarbij was het rechter achterwiel volledig afgebroken. De twee besloten door te rijden. Dit maakte het de gewaarschuwde agenten wel erg gemakkelijk. Zij hoefde alleen maar het krasspoor te volgen.

Op het Hout werd de zwaar beschadigde auto aangetroffen. Een getuige had gezien dat de twee inzittenden richting Burgerwaard waren gelopen. Daar werden beide mannen aangetroffen en aangehouden. Direct was te ruiken en te zien dat zij alcohol op hadden.

Op het bureau bliezen beiden rond de 475 ug/l en gaf de man uit Slijk-Ewijk toe dat hij had gereden. De politie maakte proces-verbaal op. Naast de boete zullen de twee ook op moeten draaien voor de schade aan de lantaarnpaal.