Het is maar een plastic tasje, maar Mark van der Velden was er zo aan gehecht dat zijn collega's een actie op touw hebben gezet om het kapotte exemplaar te vervangen.
Politieman Van der Velden nam zijn eten 4,5 jaar lang in het tasje van de Efteling mee naar zijn werk. Afgelopen maandag ging het - tot Marks grote verdriet - kapot.
Zijn collega's probeerden op Facebook een nieuw Eftelingtasje voor hem te vinden. "Beste Efteling-directie", schreven ze. "Onze Mark van der Velden heeft meer dan vier jaar lang voor zijn werk een plastic tas gebruikt om dagelijks zijn eten mee te nemen. Hij stond erom bekend onafscheidelijk te zijn met zijn plastic Eftelingtas. Tot ons grote verdriet heeft de tas het begeven na 4,5 jaar intensief gebruik."
Verder schreven ze dat ze bereid waren de kosten inclusief verzending voor hun rekening te nemen, om hun collega aan een nieuw tasje te helpen.
En de oproep heeft effect. De Efteling laat vandaag in een reactie op Facebook weten dat Mark niet één, maar twee nieuwe tasjes krijgt. "Zodat je weer 9 jaar vooruit kunt." En daar blijft het niet bij, Mark krijgt ook een drinkbeker en een broodtrommel van het park, dat de reactie afsluit met de woorden 'sprookjes bestaan'. Foto