"Ik ben anders, maar ik heb het geaccepteerd", zegt Harnaam Kaur. De 23-jarige vrouw uit het Britse Slough heeft een baard.
Sinds haar elfde heeft Harnaam baardgroei. De oorzaak is het polycysteus-ovariumsyndroom, waardoor Harnaams lichaam te veel mannelijke hormonen aanmaakt, zo schrijft de Daily Mail.
Talloze manieren had ze om haar baard te verbergen: hand voor haar gezicht als ze met mensen praatte, epileren, scheren en verschillende gezichtscrèmes gebruiken. Ze droeg ook lange kleding zodat mensen de haren op haar armen en benen niet konden zien.
Op school werd ze gepest: leerlingen scholden haar uit voor 'baardmans' en 'shemale' en ze kreeg zelfs doodsbedreigingen. "Mensen zeiden tegen me dat ze me in brand zouden steken", zo zegt ze in een interview met Barcroft tv.
Ze kampte met zelfmoordgedachten en was diep ongelukkig. Tot haar zestiende. Toen sloot ze zich aan bij het sikhisme, een religie. "Ik was het zat me zo down te voelen", zegt ze.
Volgens de regels van dit geloof mogen mensen hun hoofd- en lichaamshaar niet scheren of knippen. Dus ging Harnaam de straat op mét een lange baard. "Het was heel eng. Mensen staarden naar me. Maar ik was klaar met verstoppertje spelen."
En verstoppen doet Harnaam zich ook niet meer. "Dit is wie ik ben. Zo heeft God me gemaakt en ik ben er gelukkig mee."
Filmpje