ZUNDERT - Buurtschap Veldstraat heeft zondag een opmerkelijk ontwerp gepresenteerd voor het Zundertse bloemencorso, in september.
Op de 19 meter lange wagen met de titel Censuur staan straks een ontklede man en vrouw afgebeeld die de liefde met elkaar bedrijven. Borsten en schaamstreek zijn onscherp weergegeven, zoals dat bij gecensureerd videobeeld soms gebeurt.
Jos van Aert, samen met Erwin Braspenning verantwoordelijk voor het ontwerp, sluit niet uit dat de wagen negatieve reacties oproept. „Dat maakt niet uit. Het corso maakt altijd al emoties los. We zoeken de grens op zonder plat of vulgair over te komen.”
Censuur is niet de eerste corsowagen in Zundert waarop naakte mensfiguren voorkomen, wel de eerste die zo openlijk seks als onderwerp heeft. Vorig jaar zorgde de Zundertse corsobuurtschap ’t Stuk nog voor landelijke publiciteit. Bij de creatie Global Warming was het niet het onderwerp, maar de materiaalkeuze die opviel: de wagen was geheel ingepakt in een laag ijs, die tijdens de optocht grotendeels wegsmolt. Tekening