Een journalist van het programma 'RamBam' heeft zaterdagmiddag de meldkamer van de politie in Rotterdam gebeld omdat hij last had van een blaffende hond. De man zei vervolgens dat hij het probleem zelf zou oplossen. Daarop hoorde de politie schoten en werd de verbinding verbroken. De meldkamer belde onmiddellijk terug naar het nummer waar de melding vandaan kwam. Toen bleek dat het om een 'test' ging. De man bleek een journalist van het VARA-programma 'RamBam' te zijn die wilde weten hoe de politie zou reageren.
Het gesprek was maandagochtend te horen op 3FM bij Giel Beelen. In de rubriek RamBamRadio werd aandacht besteed aan vreemde wetten.
Zo is in Rotterdam bepaald dat de eigenaar van een hond niet hinderlijk mag zijn voor de omgeving. Daarom belde de journalist met de meldkamer van de politie.
Met wat hondengeluiden op de achtergrond vertelde hij dat hij hulp van de politie nodig had. Toen de medewerker van de meldkamer hem duidelijk maakte dat er geen agenten gestuurd zouden worden, liet de journalist geluiden van een machinegeweer horen. Even later werd het gesprek verbroken.
De meldkamer heeft een serieus gesprek met de man gevoerd en hem duidelijk gemaakt dat de politie deze manier van doen volstrekt ongepast vindt.