Onze zuiderburen praten nog lang na over de Miss-verkiezing in het land. De winnares is 'een lelijk eendje' en volgens n van de knappe kandidaten begon de Eerste Wereldoorlog in 2004.
Veel kijkers van de show snappen niet dat de 19-jarige Laurence Langen (zie foto) de winnares is geworden. Ze valt niet in de smaak, melden Belgische media. Zo is er op Twitter te lezen:
"Volgens mij is er echt iets misgelopen in het tellen van de stemmen."
"Amai, die moet wel een hl schoon karakter hebben."
"En op het einde kiezen ze het lelijke eendje."
"Wat een klucht. Ben je dom en lelijk; stel je alvast kandidaat voor volgend jaar.
"Ik hoop voor haar dat ze de hashtag missbelgi niet ontdekt... Het gaat allemaal hard aankomen, vrees ik."

En er was een enorme blunder van Miss-kandidate Cindy Sabbe. "Ik denk dat dit een makkie is. Hoe lang geleden begon de Eerste Wereldoorlog?", vroeg presentatrice Veronique De Kock aan de jonge vrouw. Na even nadenken antwoordde ze: "Tien jaar geleden." De Kock probeert de boel nog een beetje te redden door te zeggen: "Dat was echt voor het repeteren, nu gaat ze het echt zeggen."
De Kock zelf maakte ook een blunder. Ze vertelde na het badpakkendefil aan een miss dat ze door mocht naar de volgende ronde. Maar dat bleek niet het geval en De Kock kon niet anders dan haar excuses aanbieden aan de vrouw vanwege de pijnlijke misser. Filmpje