Een vrouw van 80 die in het Amsterdams verzorgingscentrum Sarphatihuis woonde, is gecremeerd zonder dat haar familie wist dat ze was overleden. Daar kwamen haar kinderen pas achter toen ze bij haar op bezoek wilden gaan.

Volgens de Amsterdamse zender AT5 was het 'een ongelukkige samenloop van omstandigheden'. Het verzorgingshuis zou een aantal keer geprobeerd hebben één van de drie kinderen van Aaltje Geis te bereiken. De uitvaart werd zelfs uitgesteld, omdat het Sarphatihuis er niet in slaagde in contact te komen met de nabestaanden.

Geis overleed begin december in haar slaap. Haar kinderen kwamen daar pas op 18 december achter, toen één van hen zijn moeder wilde bezoeken. Toen was zij al gecremeerd.

Het Sarphatihuis zegt het incident 'te betreuren'. "Wij hebben alle procedures die wij bij een sterfgeval hanteren, gevolgd. We hebben op alle mogelijke manieren geprobeerd contact te zoeken met de familie, maar dat is helaas niet gelukt", stelt het tehuis op de site van AT5.

De kinderen willen een advocaat inschakelen om te kijken wat er is misgegaan. Zij stellen dat het Sarphatihuis een adres had van één van de kinderen. Op dat adres zou hij vorig jaar nog een brief hebben gekregen. Daar woont hij nog steeds.