In Halifax in Canada is deze week een bijzondere jongenstweeling geboren. Het tweede jongetje kwam pas acht dagen na zijn broertje.
Edonna Bean, de moeder van de tweeling, was vanwege zwangerschapscomplicaties opgenomen in het ziekenhuis in Halifax. Ze was toen bijna 23 weken zwanger. Edonna dacht dat ze nog wel even de tijd had tot de bevalling, maar twee weken later werd haar zoontje Emyr geboren, veel te vroeg.
Het wachten was op zijn broertje, maar die zat blijkbaar goed waar hij zat. “De dagen erna voelde ik dat hij heel rustig was en zich prima vermaakte met de extra ruimte die hij had”, zegt zijn moeder in een interview.
Moeder en artsen hoopten dat de baby nog even op zich zou laten wachten, omdat elke extra dag in de baarmoeder belangrijk is voor premature baby’s. Maar na acht dagen kreeg Edonna een infectie en werd besloten Emyrs broertje met een keizersnee te halen. Esai werd deze week geboren.
Volgens de artsen is het pas de tweede keer in 25 jaar tijd dat er in Canada een tweeling wordt geboren met zo veel tijd ertussen.
Edonna Bean is blij dat het allemaal goed is afgelopen. “We hebben alleen wat meer verjaardagen te vieren”, zegt ze. De tweeling maakt het goed, maar moet waarschijnlijk nog wel tot maart in het ziekenhuis blijven.