Caran Johnson, een vrouw uit de Amerikaanse stad Vancouver in de staat Washington, twittert naar eigen zeggen “crazy things that happen in the ‘Couve”. Dat werd woensdagavond pijnlijke werkelijkheid toen ze zonder het te weten op Twitter live verslag deed van de dood van haar man.
Johnson plaatst op haar account @ScanCouver geregeld updates van lokaal nieuws, inclusief verkeersongelukken. Woensdag begon ze over een verkeersongeluk te twitteren naar aanleiding van berichten van de lokale krant The Columbian.
In de uren die volgden plaatste Johnson zelf updates over de situatie en reageerde ze regelmatig op tweets van anderen over het onderwerp, bijvoorbeeld in reactie op het bericht dat er één persoon was omgekomen bij het ongeluk.
Even later begint Johnson zich zorgen te maken omdat haar man eerder naar huis zou komen omdat hij zich niet goed voelde. Maar hij komt maar niet thuis.
Johnson vraagt haar volgers op Twitter haar te helpen bij het lokaliseren van haar man. Uiteindelijk wordt haar grootste angst bewaarheid.
Een aantal uren nadat het vreselijke nieuws haar had bereikt, bedankte ze haar volgers voor de steun.
De grote vraag is natuurlijk: is dit echt? De Amerikaanse site Gawker denkt van wel, omdat Johnson al meer dan 13.000 tweets over het lokale nieuws verstuurd heeft en op Twitter regelmatig in contact staat met lokale nieuwsorganisaties, die haar lijken te kennen.