De man die 2,5 miljoen won in de Staatsloterij en een royale donatie deed aan de voedselbank in Breda is een ex-crimineel. Omroep Brabant schrijft dat de gulle gever John Jansen is, die in de jaren 90 lid was van de beruchte Juliėtbende.

De man nam contact op met de voedselbank om kinderen van arme ouders aan een sinterklaascadeau te helpen. Bijna vijfhonderd kinderen krijgen binnenkort op kosten van de prijswinnaar een cadeau. Kinderen tot 12 kunnen tot 150 euro cadeaus uitkiezen; oudere kinderen kunnen een laptop krijgen.

Een woordvoerder van de voedselbank in Breda is op de hoogte van de berichten over de identiteit van de gever, maar wil niet bevestigen dat het inderdaad John Jansen is. Wel benadrukt hij dat iedereen in zijn leven kan veranderen. Met de gift is een bedrag van zo'n 100.000 euro gemoeid.
De voedselbank zegt dat het verhaal van de man is nagetrokken en dat hij inderdaad de Staatsloterij heeft gewonnen. Volgens de woordvoerder is daarmee vastgesteld dat de voedselbank geen crimineel geld gebruikt.
Tegen Omroep Brabant zegt John Jansen dat hij inderdaad de gift heeft gedaan. Hij erkent dat hij vroeger in de hasjhandel zat en dat hij bankovervallen heeft gepleegd. Maar hij heeft naar eigen zeggen nooit iemand vermoord. Hij werkt nu aan een boek over zijn leven.

De Juliėtbende waar Jansen deel van uitmaakte, hield zich onder meer bezig met afpersing, drugshandel en ontvoeringen.