Een ruziënd echtpaar zorgde maandagavond voor commotie aan het kanaal in Sint-Jozef-Rijkevorsel. Een man had de auto van zijn partner in het kanaal geduwd en dreigde de vrouw dood te schieten. De brandweer keerde terug naar de kazerne uit veiligheidsoverwegingen.

De brandweer van Rijkevorsel kreeg maandag rond 21.30u een oproep om een auto uit het kanaal Dessel-Schoten te halen aan Sint-Jozef. Een ruzie tussen een koppel was er danig uit de hand gelopen, waarop de man de auto van de vrouw in het kanaal duwde.

“De brandweer is ter plaatse gekomen en meteen gestart met de takelwerken. Toen de brandweermannen hoorden dat de dader mogelijk gewapend met een vuurwapen was, hebben ze hun werken gestaakt en zijn ze teruggekeerd naar de kazerne uit veiligheidsoverwegingen", zei Marc Snels, zonechef van de politiezone Noorderkempen.

“De vrouw was in paniek, ze zei dat de man had gedreigd haar dood te schieten”, vertelt Snels. “De politie heeft de vrouw in veiligheid gebracht en is op zoek naar de man. We kunnen niet bevestigen dat hij gewapend is.”

Er vielen geen gewonden bij het incident. Het is nog niet duidelijk of de man al gevonden is.