Op een vlucht van Philadelphia naar New York zijn de passagiers van een vliegtuig in opstand gekomen, nadat een blinde man en zijn geleidehond uit het vliegtuig gezet dreigden te worden. Het leidde tot annulering van de vlucht.

Albert Rizzi wilde met zijn geleidehond Doxy van Philadelphia naar New York vliegen. Doxy moest onder de stoel van de passagier voor Rizzi zitten.

Toen het vliegtuig na een uur nog steeds niet opgestegen was, werd Doxy onrustig en kroop onder de stoel van Rizzi. Dat zinde de stewardess niet en ze gebood Rizzi de hond onder de stoel voor hem op te bergen.
Volgens de lezing van vliegtuigmaatschappij US Airways verhief Rizzi vervolgens zijn stem. Ook andere passagiers mengden zich in de woordenwisseling. De cabinecrew van het vliegtuig oordeelde daarna dat de veiligheid in het geding kwam.

"Toen wij als medepassagiers door kregen wat er aan het gebeuren was, hadden we zoiets van 'wat is dit? Hij is toch geen probleem?'" vertelt medepassagier Frank Ohlhorst. "We verhieven onze stemmen en zeiden 'dit is een probleem'. Toen kwam de gezagvoerder uit de cockpit en zei hij dat we het vliegtuig uit moesten."
De vlucht werd geannuleerd en US Airways bood de passagiers aan om met de bus naar New York te vertrekken. Rizzi en een aantal andere passagiers accepteerden het aanbod.

"Al deze mensen stapten op een bus om drie en een half uur naar New York te rijden. Ze gingen met de bus terwijl ze hadden kunnen blijven zitten en vliegen. Ik ben oprecht geroerd," zei Rizzi.