Een bizar liefdesverhaal uit Australië kent geen mooie afloop. Een 42-jarige vrouw die telkens een 65-jarige rijke aanbidder afwees, kreeg in één klap de rekening gepresenteerd voor alle cadeautjes die hij voor haar kocht. Samen goed voor 200.000 Australische dollar, ofwel bijna 140.000 euro. Dat bericht de Australische zender Nine.

Marie Lacombe (42) uit Melbourne had naar eigen zeggen nooit "romantische betrekkingen" met Bruce Dusting (65). Daar leek hij echter anders over te denken, en deed haar onder meer Zumbalessen, verjaardagsfeestjes, shopreisjes en zelfs cosmetische chirurgie cadeau.

De twee leerden elkaar vier jaar geleden kennen, toen de man voor het eerst op dansles kwam bij de 23 jaar jongere dame. Ze werden goede vrienden en gingen regelmatig uit eten. Marie kon profiteren van voornoemde geschenkjes, tot Bruce haar plots ten huwelijk vroeg. Dat wees ze af, waarna hij haar een gepeperde rekening van maar liefst 138.000 euro presenteerde.

Dusting beweert nu dat alle betalingen leningen waren. Dat betwist Lacombe, die naast één echte lening van ongeveer 15.000 euro naar eigen zeggen de rest als cadeau kreeg. Dusting beweert onder meer dat ze ooit geld vroeg voor een "noodingreep", maar uiteindelijk een liposuctie had ondergaan en borstimplantaten had laten plaatsen. Lacombe zegt dan weer dat ze vier jaar heeft gewerkt als Dustings secretaresse en daar nooit voor vergoed werd. Ze is ervan overtuigd dat de rekening louter een wraakactie is omdat ze zijn huwelijksaanzoek afwees.

Hoe het ook zij: Dusting liet weten diep gekwetst te zijn door de affaire en "nooit meer te willen dansen".