Een gezin in Corinne, in de Amerikaanse staat Utah, werd geterroriseerd door een agressieve kalkoen. Het dier zat achter de kinderen aan en beet de hond.

De kalkoen was eigendom van de buurman van Brady Davis maar ontsnapte steeds uit zijn hok. Het opdringerige dier viel het gezin al weken lastig, maar zondag liep de situatie uit de hand.

De kalkoen kwam de tuin van het gezin in, zat achter de kinderen aan en beet de hond van het gezin. “De hond bloedde”, zo legt echtgenote Amanda Davis uit aan KSL.com. “Hij had verwondingen aan zijn kop.”

Davis probeerde het dier weg te jagen met een stok. Toen dat niet lukte belde hij de plaatselijke sheriff. Een assistent van de sheriff kwam poolshoogte nemen en toen de kalkoen hem aanviel schoot hij het dier dood. “Hij had geen andere keus”, zo zegt mevrouw Davis.

Sindsdien wordt het gezin bedreigt en uitgemaakt voor ‘kalkoenmoordenaars’. Er wordt gezegd dat de kinderen van het gezin de kalkoen treiterden. Richard Waldon, de eigenaar van de kalkoen, is teleurgesteld. Hij wilde het dier houden als huisdier.

Buurvrouw Shana Zogg gelooft niet dat de kalkoen agressief was. “Het was een leuke kalkoen”, zo verklaart ze. “Mijn kinderen speelden er mee. Hij deed nooit iemand pijn.” Volgens de dierenbescherming van Utah is het echter zeer wel mogelijk dat kalkoenen agressief worden.