Zomaar in iemands huis inbreken is sowieso al geen goed idee, en al helemaal niet als die persoon voor de kost met vlijmscherpe bijlen werpt.

Robin Irvine uit CaliforniŽ was afgelopen zaterdag lekker aan het uitslapen, toen ze plots voelde dat er aan haar pols gefrunnikt werd. Twee mannen waren haar huis binnengebroken en probeerden haar horloge te stelen. Ze begon te gillen en joeg daarmee het criminele duo de stuipen op het lijf. Maar dat was nog niet alles.

Een leuk weetje over Robin is namelijk dat ze als professionele bijlenwerpster zelfs slaapt met haar wapens. Ze houdt voor haar veiligheid en eventuele spontane zin om te trainen telkens een tomahawk bij zich naast haar bed. De lichte traditionele werpbijl van de Amerikaanse indianen is een ideaal wapen om de vijand van op enige afstand mee uit te schakelen.

Dat uitschakelen had ze makkelijk kunnen doen, aldus Irvine, maar ze besloot om - enkel gekleed in T-shirt en slipje - de twee wild zwaaiend met haar tomahawk het huis uit te jagen. "Het heeft alles van me gevergd om niet te gooien. Ik had ze immers makkelijk kunnen treffen in de ruggengraat of achter in het hoofd. Ik raak alles waar ik op mik", zei ze tegen de Amerikaanse omroep NBC.

Eťn van de verdachten, een 22-jarige jongeman, werd na afloop meteen ingerekend door de politie. Hij zat doodsbang verstopt onder een struik in Robins tuintje.

Wie onder u nog inbraakplannen moest hebben, wordt door Robin vriendelijk gewaarschuwd via televisiestation CBS: "Wie bij mij nog inbreekt, komt niet meer buiten." Het is maar dat u het weet.