Twee Indiase draagmoeders die een kind krijgen voor een Brits stel, blijken allebei zwanger van een tweeling. De Britse ouders zijn dolgelukkig met de vier kinderen, die in maart geboren moeten worden, zo meldt de BBC.

Het anonieme stel van 35 en 36 uit Bedfordshire had na een aantal miskramen en mislukte behandelingen een commerciŽle vruchtbaarheidskliniek in India benaderd. Bij twee draagmoeders werden elk drie embryo's geplaatst.

Volgens de vrouw was de Corionkliniek in Mumbai enigszins in paniek toen het blijde nieuws bekend werd. Dit hadden ze nog niet eerder gemaakt. Het stel werd gevraagd: "Is dit wat jullie willen? Zo niet, zeg het dan nu, dan kunnen we maatregelen nemen."

De Britse ouders in spť hebben er geen moment over gedacht om een van zwangerschappen te laten beŽindigen. "Al waren ze allebei zwanger van een drieling, dan nog lieten we de kinderen komen."

Hoeveel het stel heeft betaald aan de draagmoeders, is niet bekendgemaakt. Commercieel draagmoederschap is niet ongewoon in India. Buitenlandse stellen betalen er gemiddeld ruim 20.000 euro voor. Een deskundige schat dat jaarlijks honderden Britse ouderparen hiervoor naar India gaan.

Het stel uit Bedfordshire is de draagmoeders dankbaar, maar ze hebben uitdrukkelijk niet de bedoeling om de Indiase vrouwen te ontmoeten als ze de baby's gaan ophalen.

"De draagmoeder doet een klus voor ons. Hoe vaak heb je contact met je tuinman of je klusjesman?"

"Zij krijgt haar geld... We hoeven haar niet te zien. Als ze gezond is en mijn kinderen gezond op de wereld zet, heeft ze voor ons een klus geklaard", zo zegt de vrouw.