Bang als hij was voor zijn blijkbaar erg bazige vrouw, heeft een Texaan een ontvoering in scene gezet om zorgeloos een avondje te kunnen stappen met zijn vrienden.
Het plan van Rogelio Andaverde (34) stuitte evenwel op de achterdocht van de politie. Hij riskeert vervolgd te worden en aan de reactie van zijn echtgenote durven we niet eens te denken.
Andeverde en zijn vrouw zaten thuis in Edinburg, Texas televisie te kijken toen twee gewapende en gemaskerde mannen hun woning binnenstormden. De boeven ontvoerden de man des huizes. Zijn achtergebleven echtgenote belde in paniek de politie.
‘We namen de zaak zeer ernstig wegens de getuigenis van de vrouw over de omstandigheden waarin de kidnapping was gebeurd’, aldus sheriff Guadalupe Treviño van Hidalgo County.
Er werd meteen een zoektocht naar Andaverde opgezet. Tientallen agenten, ondersteund door een politiehelikopter, werden ingeschakeld. De speurtocht leverde echter geen enkel spoor op en de politie werd achterdochtig. ‘Er klopte iets niet. Het slachtoffer was een doodgewone kerel zonder strafblad’, aldus sheriff Treviño.
Hun vermoeden bleek terecht. Andaverde verscheen midden in de nacht doodleuk thuis bij moeder de vrouw. Hij vertelde dat zijn ontvoerders berouw hadden gekregen voor hun snode daad en hem hadden vrijgelaten. Bij zijn ondervraging viel de man echter al snel door de mand. Hij bekende dat het hele zaakje was geënsceneerd met als enige doel te kunnen stappen met z’n vrienden.
‘We worden wel vaker geconfronteerd met mensen die valse verklaringen afleggen, maar dit hebben we nog nooit meegemaakt’, vervolgt de sheriff. Andaverde wordt beschuldigd van het afleggen van valse verklaringen. Hij werd vrijgelaten op borg.