Nadat ze drie jaar geleden betrokken was geraakt bij een zwaar auto-ongeluk, ontwaakte de Chinese Zhang Rongxiang uit een diepe coma. Ze werd ‘gewekt’ door haar zoontje Gao Qianbo die ze het leven schonk terwijl ze buiten bewustzijn was. Qianbo wijkt geen moment van zijn moeder. Meer zelfs: hij ‘voedert’ haar mond-aan-mond met eten dat hij voorzichtig voorkauwt.
Zhang is nu 42 jaar. In 2010 sloeg het noodlot toe. Ze werd zwaargewond bij een auto-ongeval. Nagenoeg helemaal verlamd, raakte ze in coma. De vrouw bleek op dat moment vier maanden zwanger.
Op 22 juli 2011 werd haar zoontje Qianbo geboren door middel van een keizersnede. Haar man Gao Dejin kreeg van de dokters in het hospitaal van Shuyang te horen dat zijn vrouw wellicht nooit meer zou ontwaken.
De vader en zijn kersverse zoontje bleven Rongxiang met alle liefde omringen. En met resultaat. In mei van dit jaar ontwaakte de vrouw door de stem van haar kind. Sedertdien zijn de twee nog meer dan ooit onafscheidelijk, wat aanleiding geeft tot ontroerende taferelen.
Het gezin kan de intensieve verzorging bekostigen dankzij steun van de overheid en giften van familie en vrienden. Foto