Het zijn een soort drive-in bushokjes: de hokjes die vanaf 26 augustus officieel in gebruik worden genomen door prostituees en hun klanten. Het Zwitserse Zürich heeft de hokjes, die aan de kant van de weg staan, zelf neergezet om prostitutie te reguleren en de veiligheid van prostituees te verbeteren. In totaal zijn het negen hokjes, zo groot als garages, die in het westen van Zürich staan, op een industrieterrein. Potentiële klanten worden met behulp van bordjes de goede kant op geleid. Eerst langs de plek waar zo'n 40 prostituees staan. Wanneer de keus is gemaakt en de prijs is afgesproken, kan er verder gereden worden naar de houten hutjes.
De houten hutjes zijn vrij basic: er staat een prullenbak en er ligt een soort matras. Het belangrijkste voor de overheid is dat er ook een alarmknop aanwezig is. Mocht de prostituee zich bedreigd voelen, kan ze daarmee om hulp vragen.
De hokjes zijn onderdeel van een aantal maatregelen om de prostitutie in de Zwitserse stad te reguleren en naar één gebied terug te brengen. "We willen de prostitutie reguleren omdat er op dit moment de wetten van de jungle gelden", vertelt de initiatiefnemer van het project.
De Zwitsers zien het aantal prostituees de afgelopen jaren enorm stijgen. De vrouwen komen uit Oost-Europa, met name uit Hongarije. Foto