Justitie eist 180 uur werkstraf tegen Bidal K. uit Etten-Leur en de 26-jarige Fatima D. uit Lelystad. Het duo ging, verkleed als agent, de straat op om boetes uit te delen op de A16 bij Breda. Opmerkelijk is het dat de 26-jarige vrouw op dat moment werkzaam is als politieagent in opleiding bij de politie Amsterdam/Amstelland.
Auto’s met een buitenlands kentekens worden aan de kant gezet en bestuurders krijgen een boete voor te hard rijden, waarbij gelijk moet worden afgerekend. Om het echt te doen lijken wordt er gebruik gemaakt van een rood/blauw zwaailicht. Ook draagt het duo een oortje en wordt een vervalste politiekaart getoond.Na haar aanhouding wordt de vrouw gelijk geschorst om later haar ontslag te krijgen. Ze maakte tijdens haar optreden als nepagent gebruik van het bonnenboekje dat haar was toevertrouwd bij de politie. Ook gebruikte ze op de nepbonnen verbalisantennummers van collega’s bij de politie.
K., die inmiddels een goed betaalde baan in de chemische industrie heeft, laat in de rechtbank weten: “We waren stom, onvolwassen en hebben niet nagedacht over de gevolgen”. Ex-vriendin Fatima zit sinds haar ontslag bij de politie geestelijk en financieel aan de grond, ze heeft een grote huurachterstand en zit in de schuldsanering. “Ik kom nergens meer aan de slag, zeker niet in de beveiligingsbranche waar ik een opleiding voor heb“, aldus Fatima in de Rechtbank.
De Officier van justitie laat bij de eis weten dat ze rekening houdt met de ellende waarin de nepagenten zijn terecht gekomen. Ze spreekt van een doortrapte en goed voorbereide oplichting, maar ook van knulligheid omdat het stel hun eigen auto gebruikte om de gedupeerden aan de kant te zetten. Eén van de slachtoffers vertrouwde de zaak niet en noteerde het kenteken.