Opgepast: het bekijken van deze video leidt mogelijk tot waterige ogen, traantjes en meer dan één brede glimlach. De hartverwarmende beelden vertellen het verhaal van een zes weken oude Boston Terrier pup die opbokst tegen het zwemmersyndroom en dankzij dagelijkse revalidatiesessies zelfstandig leert wandelen en rennen.
Mick werd geboren met het zogenaamde zwemmersyndroom. Zijn pootjes weigerden dienst, waardoor hij niet kon zitten, staan of stappen. Hij lag gewoon plat op zijn buik met zijn vier poten gespreid naast zijn lijfje. Hondjes met deze aandoening krijgen doorgaans vrijwel onmiddellijk een dodelijk spuitje, maar dankzij de Mia foundation, een dierenorganisatie in Rochester, New York, kreeg het leven van de kleine Mick een heel andere wending.
Vrijwilligers staken uren en uren tijd in oefeningen en zwemtherapie. Hij kreeg een harnas om het lijf om te zwemmen en zijn pootjes in de juiste positie te plaatsen. Ook tape moest Mick ondersteunen en druk van zijn borstkasje houden. Al snel boekte hij heel wat vooruitgang. Ondertussen kan hij alleen zitten en rechtstaan, maar ook stappen en zelfs rennen. De therapie bij de Mia Foundation loopt gewoon door om zijn spierkracht verder aan te sterken. Filmpje