De belastingbetalers zijn er niet blij mee dat van hun geld een grote schadevergoeding uitbetaald is aan de meest notoire serieverkrachter van Zuid-Australie. De man die meer dan tien vrouwen heeft verkracht, heeft in een procedure over schadevergoeding een schikking getroffen waarbij aan hem 18.000 Australiche dollars wordt toegekend. Hij krijgt daarvan overigens maar 4.000 dollar in handen omdat 70 procent van zijn schade-uitkering wordt ingehouden. Door die inhouding wordt zijn schuld aan een fonds voor zijn eigen slachtoffers nu voldaan. De man pleegde een aantal verkrachtingen terwijl hij op borgtocht was vrijgelaten. Hij bracht in totaal meer dan 20 jaar in de gevangenis door. Toen hij in oktober 2010 werd vrijgelaten, hield hij zich niet aan de voorwaarden en daarom moest hij in 2011 nog een aantal maanden terug in de gevangenis.
Toen hij 17 was werd hem jeugd detentie opgelegd, die hij onderging in het McNally's Training Centre in Magill. Gedurende die periode zou hij zelf seksueel misbruikt zijn en daarom krijgt hij die schadevergoeding. Volgens assistent professor Heath, die gespecialiseerd is in het recht met betrekking tot seksuele misdrijven, worden extra hoge schadevergoedingen toegekend aan mensen die in gevangenissen en instellingen - waar ze aan de zorg van de overheid zijn toevertrouwd - slachtoffer worden van seksueel geweld.
Daarom viel de schadevergoeding die hij als slachtoffer kreeg, hoger uit dan de schade die hij aan zijn eigen slachtoffers moet vergoeden.