De Amsterdamse brandweer heeft in 24 uur drie keer moeten uitrukken voor dezelfde brand. Het begon vrijdagmiddag met een brand in een kleine sauna op de vijfde etage van een woning aan de Johannes Verhulststraat, zegt een brandweerwoordvoerder zaterdag.
Die brand was vrij snel geblust. "Net als bij andere branden is toen gecontroleerd of het vuur uit was. Dat is gedaan door stukken van de muur open te breken en aan de wanden te voelen. Ook is het pand met een warmtebeeldcamera gecontroleerd", zegt de woordvoerder.
Alles leek in orde, maar een paar uur later moest de brandweer opnieuw uitrukken. De achterburen van de bewoner hadden rook van het balkon zien opstijgen. Het bleek echter te gaan om kussens die daar lagen na te smeulen. Opnieuw werd het hele pand gecontroleerd met hulp van de warmtebeeldcamera's en opnieuw leek alles in orde. Die nacht rond 04.00 uur moest de brandweer echter wederom ter plaatse komen. Deze keer was brand uitgebroken in een zolder van de buren van de bewoner. De woning werd ontruimd en de brand was snel geblust. "We vermoeden dat het vuur heel langzaam door een ondersteuningsbalk in het plafond is gegaan", zegt de woordvoerder. "Het moet wel een heel klein vuurtje zijn geweest omdat het twee keer niet is opgemerkt en omdat het heel lang duurde voordat een nieuwe brand werd veroorzaakt", legt de woordvoerder uit. Zij heeft niet eerder meegemaakt dat een brand twee keer geblust leek en toch nog een keer moest worden geblust.