Een bijzonder moment op de bruiloft van Dirk-Jan Wagterveld en zijn vrouw Andrea Wagterveld-Seppenwoolde. Net voordat het diner begon in restaurant De Poppe in Markelo maakten de koning en de koningin daar een sanitaire stop. Uiteraard feliciteerden zij het kersverse bruidspaar.
Voor Dirk-Jan Wagterveld (21) en Andréa Seppenwoolde (20) kreeg hun bruiloft woensdag onverwachts een koninklijk tintje. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima feliciteerden hen en gingen met het jonge echtpaar op de foto. „Het zijn eigenlijk hele normale mensen.” Iets na vijf uur woensdagmiddag ziet een familielid die buiten bij zalencentrum De Poppe in Markelo een sigaretje staat te roken veel bewaking en dikke auto’s op het terrein. „Hij vermoedde dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima op de terugweg van hun bezoek aan het Overijsselse Goor weleens een stop zouden kunnen maken bij De Poppe”, vertelt Dirk-Jan donderdagmorgen. „We zijn direct met alle zeventig daggasten naar buiten gegaan.” Tien minuten later rijdt een donkergekleurde auto tot vlak voor de ingang. „Toen Willem-Alexander en Máxima na een sanitaire stop weer naar buiten kwamen, juichten we met z’n allen. Ze kwamen direct op ons af lopen, feliciteerden ons van harte met ons huwelijk en wensten ons Gods zegen toe. Ze vroegen of we een mooie dag hadden gehad. Uiteindelijk wilden ze zelfs met ons op de foto.” Met een lach: „De beveiliging was niet zo blij met de actie, omdat ze bang was te veel af te wijken van het strakke tijdsschema. De koning en koningin wensten ons nog een mooi feest.” Terugkijkend kon Dirk-Jan, die door kanker al van jongs af aan in een rolstoel zit, nog nauwelijks beseffen wat er gisteren allemaal is gebeurd. „Sommige mensen staan ergens urenlang in de rij om een glimp van de koninklijke familie op te vangen. Wij gingen gewoon met ze op de foto.”
Het kiekje krijgt volgens Dirk-Jan een bijzonder plekje in hun woning in Oldebroek. „Nu eerst genieten van de vakantie.” Foto