Een 16-jarig verlamd meisje uit het Engelse Coventry kan eindelijk weer lopen. Olivia Johnston-Wilder maakt een wonderbaarlijk herstel door nadat ze klem was komen te zitten in een speelgoedwagentje. Na een valpartij en een gebroken rug in februari van 2011 was Johnston-Wilder vanaf haar middel verlamd. Ze had de hoop om ooit weer te kunnen lopen eigenlijk al opgegeven.
In de speelruimte van het kinderziekenhuis kroop ze in een plastic speelgoedwagentje waar ze vervolgens in klem kwam te zitten.
“Ik raakte in paniek en had geen idee hoe ik eruit moest komen”, vertelt Johnston-Wilder aan Daily Mail. “Maar terwijl ik mezelf probeerde te bevrijden, voelde ik steken in mijn rug en mijn benen. Dat had ik maanden niet meegemaakt.” Een grote opsteker, want het revalidatieproces verliep tot dat moment erg moeizaam. “Ik was ervan overtuigd dat ik nooit meer zou lopen, ik kon mijn benen niet eens voelen. Opgeven en de rest van mijn leven in een rolstoel doorbrengen was de makkelijkste optie”, kijkt ze terug.
Nadat ze haar benen had gevoeld, ging het een stuk beter met Johnston-Wilder. “De steun van het ziekenhuispersoneel, mijn familie en vrienden gaf me de motivatie om iets bijzonders te bereiken.” De tiener kan nu weer lopen. Onlangs deed ze mee aan een liefdadigheidsevenement tegen kanker, waar ze bijna 5 kilometer moest afleggen. “Ik heb de race uitgelopen op krukken. Ik wilde iets doen waar ik trots op kon zijn. Ik heb er drie uur over gedaan, maar het is mooi wel gelukt.”