Ook ons land is toe aan een bruidenparade. Daarvan is Johanna Oldenkamp overtuigd. Gepassioneerd haalt ze het evenement naar Amsterdam.
,,Als ik iets oppak, dan wil ik het ook goed doen. Ik houd van uitdagingen. Daarom heb ik in mijn leven ook veel gereisd. Ik heb op veel verschillende plekken gewoond. Zo heb ik kunnen ervaren wat die parade doet met deelnemers en publiek. Ik ben van plan de grootste bruidenparade van de wereld organiseren. Die moet in het teken van vrede staan. Ik hoop dat er 2.000 bruiden meedoen. Jong of oud, wel of niet getrouwd, modern of klassiek: dat maakt allemaal niet uit. In Engeland deed onlangs een 91-jarige vrouw mee. Ze droeg haar bruidsjurk uit de jaren veertig van de vorige eeuw. Need I say more?”
Altijd al bruid willen zijn maar nooit gevraagd? Of droom je er van ceremoniemeester te zijn? Johanna Oldenkamp wil met het aantal deelnemers en de lengte van de stoet dus echt de langste bruidenparade ter wereld organiseren. Op naar het Guinness Book of Records.
Daarvoor zoekt ze niet alleen deelnemers maar ook vrijwilligers. Heb je interesse om te helpen bij de ‘Bruiden Parade’, mail dan naar bruidenp@gmail.com.
De ‘witte parade’ vindt plaats op zaterdag 15 juni in Amsterdam. Men verzamelt op het Museumplein om 14.00 uur.