Danny Rodriguez werkt al 30 jaar bij het vrachtvervoerbedrijf AM Express Freight. Hij was in het pakhuis in East Rutherford bezig pallets te verplaatsen met zijn heftruck, toen er in de betonnen vloer een gat ontstond. Op foto’s is te zien hoe het gat vol ligt met pallets.
Het was een sinkhole, een gat dat ontstaat als er onder de grond een loze ruimte is waardoor de bodem instort. In dit geval lijkt het er volgens de eigenaar van het gebouw op dat er een oude kelder zat waar niemand iets van wist. Het gat waarin Rodriguez met zijn heftruck verdween, was volgens getuigen 9 tot 12 meter breed en 2 tot 3 meter diep, zo meldt de krant. Het was gevuld met een donkere, olie-achtige substantie: een combinatie van de bakolie en sojasaus die in het pakhuis waren opgeslagen. Vrachtwagenchauffeur Steve Garonyi vertelt dat hij Rodriguez buiten op de parkeerplaats aantrof. Hij zag er verwilderd uit. “Tot zijn middel was hij bedekt met olie en vocht.”
Toen Garonyi een kijkje ging nemen in het pakhuis, wist hij niet wat hij zag. “Het is verbazingwekkend dat hij eruit wist te komen. Hij klaagde alleen maar over rugpijn.” Foto