De politie heeft donderdagmiddag rond halfvijf een 27-jarige man uit Etten-Leur aangehouden. Hij reed ruim veertig kilometer per uur te hard, had vijftien zakjes met coca´ne, crack en XTC bij zich. Terwijl agenten zijn auto doorzochten, protesteerde de man vanuit de politieauto: hij wrong zich naar voren en zette de sirene aan.
De man had de aandacht van de politie getrokken, omdat hij met negentig kilometer per uur over de Rode Poort en de Beiaard reed. Vervolgens scheurde hij over de rotonde met de Bisschopsmolen, waarop een paar kinderen fietsten.
De agenten hebben de auto op de Valpoort aan de kant gezet, maar de bestuurder kon zich niet identificeren. Hij werd daarom aangehouden en in de politieauto gezet. Hij was er kennelijk niet van gediend dat de agenten zijn auto doorzochten. Hij wrong zich daarom tussen de voorstoelen door om de sirene aan te zetten. Later werd de auto alsnog doorzocht en werden de harddrugs gevonden.
De man krijgt zes boetes voor te hard rijden, niet kunnen identificeren, geen richting aangeven bij verlaten rotonde, gevaar veroorzaken op de weg, handel of bezit van harddrugs, verzet bij aanhouding.