De liefhebber van een bijzonder frietje-met kan vanaf donderdag terecht bij de Utrechtse en Amsterdamse frietkraam Manneken Pis. Daar presenteert de patatbakker namelijk zijn nieuwste vondst: wietsaus.
De eigenaar van de zaak zegt tegen RTV Utrecht toonaangevend te willen zijn op het gebied van sauzen. Deze saus is dan ook een manier om mensen te blijven verrassen met opvallende smaakbelevingen. De saus zal niet hetzelfde effect hebben als het spul zelf. High worden zit er dus niet in voor de klanten. Het hennep-aroma dat voor de typische wiet-smaak moet zorgen, bevat namelijk geen THC.
Volgens Albert van Beek, de eigenaar van de prijswinnende frietzaak, is de saus op Vlaamse friet een 'goede combinatie'. De wietlucht rond de frietzaak op de Amsterdamse Damrak inspireerde hem. 'Ik dacht dat een wietsaus al wel zou bestaan, maar dat is dus niet zo.'
'De wietsaus smaakt precies zoals het af en toe op het Damrak ruikt,' vertelt een voorlichter. Of de groene saus echt lekker is op Vlaamse friet kun je zelf proeven op Damrak 41. Verder zal de saus ook in drie zaken in Utrecht te verkrijgen zijn.