Na het sinkhole-drama in Florida, waarbij een man van 36 met slaapkamer en al in de grond verdween en niet werd teruggevonden, is Mark Mihal (43) aan de sinkhole-dood ontsnapt. Hij was aan het golfen met zijn vrienden toen de aarde plotseling onder zijn voeten verdween en hij in een gat van 5,5 meter diep viel.
Mihal zag een soort badkuipvormige kuil in de baan. "Het zag er niet onstabiel uit", aldus de man tegenover persbureau AP. Hij liep naar de kuil om die beter te bestuderen. "Plotseling viel ik. Het voelde alsof ik eeuwig viel, ook al duurde het maar zo'n twee seconden." Zijn golfvrienden zagen hem niet vallen, maar toen ze hem hoorden kreunen, gingen ze kijken wat er aan de hand was.
Na 20 spannende minuten kon Mihal met een touw uit het gat worden gehesen. Mihal, in shock, kwam met de schrik (en een bezeerde schouder) vrij. Geologen gaan kijken wat er het beste met de sinkhole op hole 14 kan gebeuren. De golfbaan blijft open, volgens de eigenaar zijn andere golfers niet in gevaar. De sinkhole op de golfbaan: Filmpje
Sinkholes kunnen ook in Nederland voorkomen. Wil je video's van meer sinkholes zien, kijk dan
hier.