Italianen zijn over het algemeen emotioneel en hebben nog wel eens moeite om die emoties te controleren. De Italiaanse tuchtcommissie toont daar vaak begrip voor, maar heeft Nuovo Campobasso wel een boete van 10.000 euro opgelegd. Ferruccio Capone, voorzitter van de Italiaanse vierdeklasser, had het dan ook wel heel erg bont gemaakt.
Nuovo Campobasso speelde in de Lega Pro Seconda Divisione thuis tegen Arzanese en in deze wedstrijd nam de scheidsrechter enkele discutabele beslissingen, die niet in het voordeel van de gastheren uitvielen. Capone werd op de tribune woedend en meldde zich bij de stadionspeaker. Via de omroepinstallatie in het stadion schold de preses de scheidsrechter de huis vol.
De arbiter van dienst liet de beledigingen langs zich heen gaan, maar moet zich niet veilig hebben gevoeld. Capone riep de toeschouwers op om zijn beledigingen over te nemen en de sfeer werd dan ook steeds grimmiger. De leidsman moest het stadion uiteindelijk onder politiebegeleiding verlaten; Nuovo Campobasso kreeg door het wangedrag van Capone een fikse geldboete. Na 3.13 minuten is een deel van de scheldpartij te horen: Filmpje