Nick Crews was, door zijn eigen toedoen, een middelmatige vader. Hij genoot ervan zijn drie kinderen te knuffelen, maar hij was vaak op zee en onderhield geen contact met hen toen ze naar kostschool gingen. In de loop der jaren zag Crews (67) zijn kinderen (de oudste is nu 40) verschrikkelijke beslissingen nemen. Tegen de Daily Telegraph vertelt hij dat hij zich daar niet mee wilde bemoeien. Totdat hij het niet meer kon aanzien. Hij stuurde zijn kinderen een email die in Groot-Brittannië de ‘Missile’ wordt genoemd. Een aantal passages die aangeven dat Nick Crews het heeft gehad met het ongebreidelde egoïsme van zijn eigen vlees en bloed.
Beste alledrie,
Het is tijd dat ik jullie zeg dat jullie ons, en vooral jullie moeder, behandelen als een beerput waarin jullie al jullie rottige nieuws over jullie kloterige levens storten.
Jullie hebben geen flauw benul van wat de invloed is van al jullie mislukkingen. Vooral de mislukkingen van jullie relaties en de nieuwe huwelijken die er weer aankomen zorgen er voor dat wij ons alweer zorgen moeten maken. Iets dat jullie zelf niet schijnen te doen.
Als vrienden en familie naar onze kinderen vragen, voelen we ons opgelaten omdat we niets te melden hebben waar we trots op kunnen zijn. We weten wat tegenslagen zijn in het leven en op onze manier zullen we het vast wel fout gedaan hebben, maar we hebben geprobeerd om jullie een veilige en stabiele opvoeding te geven. Dat zien we niet gebeuren bij de opvoeding van jullie kinderen.
Jullie hebben goede opleidingen gevolgd en dan zouden jullie ook een goede en bevredigende baan moeten hebben. Maar geen van jullie drieën kan zichzelf en zijn familie onderhouden. Wie van jullie kan er voor zijn gezin, de hypotheek en een oudedagsvoorziening zorgen? Zelfs dat lukt niet. Jullie kinderen worden gedwongen in een ‘overlevingsmodus’ te gaan met hun eigen ouders. Ze kunnen niet op jullie vertrouwen.
Wij zijn getuige van het miserabele leven van zes mooie jonge mensen die geen van allen essentiële beslissingen kunnen nemen. Zonder één vraag aan ons hebben jullie te snelle en slechte beslissingen genomen waarbij jullie kinderen niet op de eerste plaats kwamen, met met als resultaat jarenlange diepe ellende. Jullie motivatie werd alleen gedreven door copulatie. Wij voelen ons zwak en verdrietig. Jullie hebben je kinderen in de steek gelaten voor jullie eigen wellust.
Jullie moeder en ik hebben hebben er genoeg van om deze voortdurende nare droom te moeten meebeleven. We willen niets meer van jullie horen totdat jullie laten weten of er een plan is om het geluk van jullie eigen kinderen perspectief te geven. Bespaar ons het verdere verdriet. Laat alleen wat van je horen als je eerlijk hebt nagedacht en denkt dat je mijn oordeel over jullie kan veranderen. Je zal van goede huize moeten komen om mij te overtuigen. Als jullie dat een onmogelijke opgave vinden of als jullie er gewoon geen zin in hebben, dan zij het zo.
Een diep en bitter teleurgestelde vader.


De complete email is te lezen bij de Telegraph.