In Texas is een leerling geschorst omdat zij weigert een pas te dragen, die een radiofrequente identificatie-chip bevat.
De middelbare school in kwestie heeft laten weten dat Angela Hernandez alleen welkom is voor het volgende semester, als zij er mee akkoord gaat de pas te dragen. Om religieuze en privacy-redenen weigert de studente dat echter.
De handelswijze van de Texaanse school is schandelijk, zegt een jurist van het Rutherford Institute: "Het is zeer verontrustend dat deze school zijn studenten min or meer dwingt deel te nemen aan zaken die niets met onderwijs te maken hebben." De school is het dragen van de RFID-pas verplicht gaan stellen om financiële redenen. De school krijgt per dag namelijk subsidie van de staat, gebaseerd op het gemiddelde aantal leerlingen dat komt opdagen. De school denkt meer subsidie te kunnen binnenhalen door niet alleen leerlingen mee te tellen die daadwerkelijk in de klas zitten, maar ook die zich op het terrein van de school bevinden. De RFID-pas helpt bij het telproces.