Een politieagent in New York is opgepakt omdat hij van plan zou zijn geweest om vrouwen te ontvoeren en op te eten. Volgens de aanklacht heeft de 28-jarige Gilberto Valle plannen gemaakt om vrouwen te "kidnappen, verkrachten, martelen, vermoorden, koken en de vrouwelijke lichaamsdelen te eten". Het bewijs tegen Valle bestaat uit emails en chat-berichten aan een niet nader genoemde handlanger. In een bericht schrijft de agent dat hij een vrouw wil koken "op een laag vuurtje, zodat ze zo lang mogelijk in leven blijft". In een ander bericht schrijft Valle over de beste manier om een vrouw in een oven te krijgen. Ook zou blijken dat de agent heeft onderhandeld met iemand om voor 5000 dollar een vrouw te ontvoeren.
Bij het doorzoeken van de computer van de agent vond de FBI persoonlijke informatie over ten minste honderd vrouwen. Een deel van die gegevens, waaronder adressen en foto's, kwam uit een politiebestand.
Valle, die getrouwd is, zat sinds 2006 bij de politie. Als de agent schuldig wordt bevonden aan samenzwering met het oog op ontvoering, verkrachting en moord, kan hij een levenslange gevangenisstraf krijgen.