Het game-gedrag van een democratisch kandidate van de Senaat in de Amerikaanse staat Maine zorgt voor grote ophef bij de republikeinen in de staat.
De republikeinen hebben een website gelanceerd waarin forum-posts te lezen zijn die democraat maakte op een politiek-links forum over het spelen van de MMORPG World of Warcraft. Volgens de republikeinen maakt het in-game backstab-gedrag en het ‘bizar dubbel-leven’ van de democraat Colleen Lachowicz dat ze niet geschikt is voor de Senaat.
Lachowicz, de level 85 Orc Rogue, vindt het raar dat ze aangevallen wordt op het feit dat ze online spellen speelt, terwijl 183 miljoen andere Amerikanen dezelfde hobby hebben. “In plaats van dat ze de kiezers vertellen wat ze doen voor de staat Maine, steken ze de draad met mijn hobby”, aldus Lachowicz.
Het is nog te vroeg om te zien wat de actie voor gevolgen zal hebben voor de verkiezingen. Wel hebben veel mensen positieve berichten achtergelaten op Lachowicz haar eigen website, waarvan sommigen hebben aangegeven haar campagne te zullen steunen.