Ondanks protesten van enkele ouders moeten alle 800 leerlingen van een school in de Vlaamse plaats Blankenberge een iPad aanschaffen. Zonder de tablet kunnen de leerlingen geen lessen volgen of huiswerk maken.
Enkele ouders hadden geklaagd over de gang van zaken. Zij kregen gelijk van de Commissie Zorgvuldig Bestuur van de Vlaamse overheid, maar de school voor voortgezet onderwijs gaat in beroep. Volgens de school leidt uitstel tot niets. Ook zouden maar een tiental ouders bezwaar hebben gemaakt.
Volgens de school is de tabletcomputer voortaan nodig om de lessen te kunnen volgen en huiswerk te kunnen maken. De iPad is op afbetaling te kopen. Ouders moeten dan elke drie maanden 40 euro betalen gedurende drie jaar. Op die manier betalen ze de iPad af. Vanaf het vierde jaar is het toestel eigendom van de leerling. "De school heeft een jarenlange traditie om innoverend te werken, de iPad past daar perfect in", zei directeur Rudi Boydens in maart tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad. "Een atlas zal bijvoorbeeld niet meer worden aangekocht, aangezien we kaarten op de iPad kunnen raadplegen. Ook een rekenmachine en handboeken die al digitaal beschikbaar zijn, zullen overbodig worden. Bovendien bestaan er applicaties die werkboeken vervangen."