Vergeet pijnstillers, drink water. Zeven glazen water per dag doen de pijn wegnemen en verbeteren de levenskwaliteit van mensen die vaak last hebben van hoofdpijn. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Universiteit van Maastricht.
Meer dan 100 chronische patiënten werden onderzocht. Het onderzoeksteam leerden hen hoe ze pijn konden verzachten door het verminderen van stress, beter slapen en vermijden van cafeïne. De helft van de groep moest 1,5 liter extra water per dag drinken. Na 3,5 maand bleek dat degenen die extra water dronken duidelijk minder last hadden van hoofdpijn dan de andere proefpersonen. Toch is niet iedereen overtuigd. Een Britse arts denkt dat de verbetering ook kan komen door een placebo-effect. Helpt het extra water drinken je niet? Deze voedingsmiddelen kunnen je ook van je hoofdpijn afhelpen:
- Aardappel: Voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte helpen hoofdpijn bestrijden. Een gebakken aardappel (met schil) bevat maar liefst 600 milligram.
- Banaan: Bevat de pijnbestrijdende combinatie van kalium en magnesium.
- Ananas: Bevat een natuurlijk enzym dat ontstekingsremmende eigenschappen heeft en wordt beschouwd als een natuurlijke pijnstiller.