Elke redacteur heeft af en toe last van een zetduiveltje, maar wat een Nederlandse redactiechef van het Noord-Hollands Dagblad door de mazen liet glippen is wel beschamend.
"Je kuitn weliswar ook met de fiets doro die poortjes, maar je moet wel afstappen." is één van de vele fouten. De uitschuiver wordt in Nederland al Spel-gate genoemd en heeft uitgebreide aandacht gekregen van journalisten zoals Margriet Oostveen van NRC Handelsblad. "Laten we niet lachen maar huilen: dit is de journalistiek waar iedereen zich heen bezuinigt", verklaart ze daarover op Twitter.
Oostveen zocht ook uit wat er was gebeurd en kreeg de volgende verklaring van de redactiechef: "Het korte stukje was een infokader dat in een groter stuk stond. Later moest iemand dat nog fatsoeneren, maar er kwam wat tussen. Het grote stuk is nog herlezen door een collega maar omdat het kleinere stuk onderaan het scherm stond heeft hij het over het hoofd gezien."
Om deze beschamende fouten in de toekomst te voorkomen ziet de journaliste een betere eindredactie als mogelijke oplossing: "Eindredacties zouden niet wegbezuinigd mogen worden", verklaart ze nog via de sociale media. Foto