"Ik denk dat ik ermee weg kom, het begint er goed uit te zien." Dat zinnetje plaatste een Britse crimineel uit Leigh Park op zijn Facebookpagina net voor de jury zou oordelen of hij de vader van een vriend bewerkt had met een baseballbat en een stok. Toen het nieuwe bewijsmateriaal op de proppen kwam, kon Michael Ruse niets anders meer dan schuldig pleiten.
De 21-jarige domoor, die eerder al veroordeeld werd voor aanranding en schadeberokkening, is echter van het hardleerse type. Vooraleer hij zijn strafmaat ging aanhoren, liet hij opnieuw via Facebook weten dat hij de rechter maar bekakt vindt.
Ruse werd uiteindelijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 46 weken. Hij moet zich ook houden aan een avondklok. "Je stommiteit geldt niet als excuus", rekende rechter Ian Pearson tijdens zijn motivering met de dader af. "Je pleitte pas schuldig toen je eigenlijk op Facebook toegaf dat je het gedaan had."
Na de uitspraak repte Ruse zich meteen weer naar -u raadt het al- Facebook. "Boem! Ik moet met mezelf in het reine komen. Enkelband voor zes maanden... en moet gedurende twee jaar uit de problemen blijven", klonk het.
Foto