Een Nederlandse man van 72 is jarenlang gegijzeld in zijn eigen appartement aan de Portugese Algarve. Terwijl hij vastgebonden en gedrogeerd op zijn bed lag, werden zijn bankrekeningen geplunderd. De man werd een paar dagen geleden gered.
De dochter van de man besloot hem samen met haar gezin te bezoeken. Ze had haar vader een paar jaar niet gezien. Bij zijn Portugese appartement trof ze een Duitse vrouw aan die haar niet binnen wilde laten.
Later mocht ze haar vader wel zien. De man bleek uitgemergeld te zijn en kon nauwelijks praten. Hij woog nog maar 70 kilo terwijl hij een jaar geleden nog rond de 100 kilo was.
Verslaggever Betty Glas: "Het probleem is: hij is onverzekerd. De vrouw heeft zijn rekeningen beheerd en leeggeplunderd maar nooit zijn premies betaald. Daarom is het heel moeilijk om de juiste hulp te mobiliseren en hem naar Nederland te halen."
De gijzelaars hebben de bankrekening van de man leeggeplunderd, terwijl hij gedrogeerd vastgeketend zat aan een bed in zijn huis. De gijzelnemers inden elke maand zijn pensioengeld (2500 euro), aten zijn vermogen van 150.000 euro op en pakten zijn huis af.
De gijzelnemers zijn gearresteerd. Da daders zijn een 63-jarige Duitse vrouw en een 55-jarige Italiaanse man.