De Partij voor de Dieren in de provincie heeft het dagelijks bestuur vragen gesteld over de jacht op dieren in een natuurgebied in de Haagse Beemden.
Volgens de partij is dat naar aanleiding van meldingen van een groep verontruste wijkbewoners, die ernstige overlast zouden ondervinden van de jacht, op minder dan honderd meter van hun achtertuinen, op ongeveer alles wat beweegt. Jagers, ook uit België, zouden vanuit de houtwal, maar ook vanuit auto's schieten.
Bewoners zouden bang zijn geraakt te worden, met angstige kinderen zitten en geluidsoverlast ervaren. In vragen aan GS van Noord-Brabant geeft de partij aan dat het 'niet getuigt van behoorlijk overheidsbeleid dat de bewoners een stilte- en natuurgebied is beloofd, maar de praktijk meer weg heeft van een slagveld'. Het natuurgebied werd aangelegd ter compensatie van de aanleg van de Asterdse Sluis. In opdracht van de provincie werd voor 1,8 miljoen euro een natuur- en stiltegebied ontwikkeld. De Partij voor de Dieren wil weten hoe zich dat verhoudt tot de jacht en hoe GS oordelen over de verdere verstoring van natuurwaarden.