De meeste mensen prijzen zich gelukkig als ze één keer in hun leven de loterij winnen. Maar twee keer op dezelfde dag? De Amerikaanse Virginia Fike is één van de weinigen die kan uitleggen hoe dat voelt.
"Ik ben overdonderd", zegt Fike in een persbericht van de Virginia Lottery. De inwoonster van het kleine dorp Berryville in Virginia kocht begin april twee loten bij een truckstop. De getallen, die ze zelf mocht kiezen, had ze al in haar hoofd. "Ik koos nummers gebaseerd op mijn ouders' jubileum en hun leeftijden op dat moment, gedeeld door het jaartal dat ze zijn getrouwd."
Dat bleek een goede gok. Op beide loten kwamen vijf van de zes nummers overeen met de getrokken getallen. Daarmee won ze twee keer één miljoen dollar.
Fike kwam erachter dat ze dubbel prijs had gewonnen toen ze met haar moeder in het ziekenhuis was. "Ik zag op tv dat er twee mensen één miljoen dollar hadden gewonnen in de loterij", zegt Fike. "Ik keek mijn moeder aan en zei: 'zou het niet grappig zijn als wij dat waren?'"
Fike gaat het geld gebruiken om voor haar ouders te zorgen en rekeningen te betalen. Ze kreeg vrijdag een cheque van 2 miljoen dollar overhandigd bij de truckstop waar ze de loten kocht.
In Virginia is het voor winnaars van de loterij verplicht om zich bekend te maken. Na belastingen houdt Fike 1,4 miljoen dollar over. De truckstop krijgt een bonus van 20 duizend dollar voor het verkopen van de winnende loten.
Alhoewel de Amerikaanse enorm blij is met haar prijs, had ze net iets meer geluk kunnen gebruiken. Had ze alle zes getallen goed geraden dan was de jackpot van 131 miljoen dollar voor haar geweest. Filmpje