De Spaanse koning Juan Carlos (74) komt steeds meer onder druk te staan om af te treden. Donderdag lekte uit dat de vorst zich op zijn fel omstreden jachtvakantie in Botswana wellicht liet vergezellen door zijn 46-jarige maîtresse Corinna.
Tijdens een snoepreisje in Botswana kwam aan het licht dat Juan Carlos zijn heup brak bij een valpartij en gerepatrieerd moest worden voor een operatie. Achteraf bleek dat de koning daar op olifanten was gaan jagen, niet zo een slimme zet als ere-voorzitter van de Spaanse WWF-afdeling.
Maar de koning gaat nog meer met de billen bloot nu blijkt dat hij met zijn maîtresse prinses Corinna zu Sayn-Wittgenstein op vakantie zou geweest zijn. Dat zou meteen de reden zijn waarom koningin Sofia haar man pas na drie dagen en amper 20 minuten lang kwam bezoeken in het ziekenhuis.
De blondine werd geboren als Corinna Larsen in Frankfurt. Ze is niet van adel. Corinna was al twee keer getrouwd en heeft twee kinderen. Een van haar huwelijken verhief haar tot de adelstand. In 2000 trouwde ze met de Duitse prins Casimir zu Sayn-Wittgenstein.
Corinna heeft de reputatie een “golddigger” te zijn, een vrouw die uit is op rijkdom en status. Het huwelijk met prins Casimir hield vijf jaar stand. Haar titel mocht ze houden na de scheiding. Een poos lang papte prinses Corinna aan met een miljardair, maar een koning is natuurlijk nog een mooiere jachttrofee.