De politie van het Engelse Manchester heeft ouders opgeroepen hun kinderen aan te geven als ze vermoeden dat die iets te maken hebben met een rel in de plaatselijke McDonald’s. Een honderdtal jonge gasten zetten de boel daar vorige week zodanig op stelten dat het personeel de alarmknop moest indrukken.
Als steeds waren er onder de jongeren ook enkele die met hun gsm een filmpje maakten van het hele gebeuren en één daarvan ging viraal op het internet. Op de beelden is duidelijk te zien hoe het personeel hulpeloos toekijkt terwijl enkele jongeren hen de huid volschelden, over de toonbank springen en eten stelen, naar de keuken lopen en afval in het rond gooien.
De situatie liep dermate uit de hand dat de werknemers op de alarmknop drukten. Maar zelfs op het moment dat de herrieschoppers worden gewaarschuwd dat ze gefilmd worden en dat de politie op komst is, blijven verschillende heethoofden doorgaan. Agenten konden de boel uiteindelijk tot bedaren brengen.
Verschillende relschoppers werden intussen al geďdentificeerd, maar de politie roept ouders nu op de beelden ook te bekijken en hun kinderen (of een van hun ‘vriendjes’) aan te geven als ze ze zouden herkennen. Alle reeds herkende jongeren mogen het binnenkort komen uitleggen voor de rechter.
Een woordvoerder van McDonald’s reageerde ontzet: “We zijn erg geschokt door het gedrag van de jongeren. De veiligheid van onze werknemers is van cruciaal belang en het is onaanvaardbaar dat zij het slachtoffer worden van scheldtirades en discriminatie”. Filmpje