De 13-jarige Stijn van den Oever uit Sint-Oedenrode heeft vrijdagmiddag de vangst van zijn leven gehad. Hij wist uit de forellenvijver in Oirschot een meerval van 1.58 meter aan de kant te krijgen, terwijl hij zelf maar 1.53 meter groot is.
Stijn was met zijn neefje en een vriend bij de vijver. Ze wisten dat de meerval er rondzwom en grapten dat ze 'de vis er eens even uit gingen halen'. Bij de eerste ingooi had de jonge visser direct beet. "Ik dacht dat het een forel was, maar hij begon steeds harder te trekken. Toen ik de staart zag, wist ik dat het geen forel of snoek was."
Eenmaal op de kant werd pas duidelijk hoe groot de vis was, namelijk vijf centimeter langer dan hij zelf is. "Mijn grootste vis hiervoor was vijftig centimeter." Het persoonlijke record voor Stijn zal nog wel even blijven staan. "Voorlopig probeer ik het niet meer. Ik had eventjes geluk."
De meerval trok veel bekijks en de trotse Stijn kreeg de vis maar nauwelijks opgetild voor de foto. Voor degene die nu de hengel pakken en ook op jacht gaan naar de meerval, heeft hij nog twee tips. "Je moet rustig blijven en vol houden." Filmpje