Dat Chrome moeilijk te hacken is, is ondertussen bij de meesten wel bekend. Omdat Google mensen wil blijven stimuleren om de steeds lastiger te vinden beveiligingslekken in Chrome op te zoeken, verhoogt het de totale prijzensom tijdens hackwedstrijden op de CanSecWest-conferentie tot 1 miljoen dollar.
Met hacken geld verdienen. Het kan al een tijdje en ieder jaar loven technologiebedrijven hoge beloningen uit voor hackers die een fout vinden in de beveiliging van een browser of een softwareprogramma. Google gaat vanaf deze week de kroon spannen en past zijn beloningsbeleid helemaal aan. Het techbedrijf gaat maximaal 1 miljoen dollar in drie categorieën uitkeren aan hackers die beveiligingslekken kunnen vinden in Chrome.
"We zijn trots op het grote succes van onze browser, maar het wordt voor ons steeds lastiger om te leren van fouten en Chrome te verbeteren", aldus het Security Team van Google in een blog: "Daarom verhogen we de beloning voor hackers die beveiligingslekken kunnen vinden in de browser."
Door fouten, oftewel bugs in de beveiliging van bijvoorbeeld een browser te gebruiken kan je computer, via je browser, worden gehackt. Google wil dat hackers op zoek gaan naar die beveiligingsbugs in Chrome.
De hackers die de uitdaging aangaan en het prijzengeld willen winnen, moeten volledige openheid geven over de manier waarop ze hacken en dat alleen aan Google doorgeven. Nadat de hack bekeken en goedgekeurd is, krijgt de hacker het prijzengeld en een Chromebook.
De 1 miljoen dollar wordt niet aan één hacker gegeven. Er staat 60.000 dollar klaar voor een hacker die gegevens van de gebruikers kan vinden door alleen gebruik te maken van een beveiligingslek in Chrome. 40.000 dollar ligt klaar voor de hacker die gegevens vindt door een bug in Chrome en een ander programma dat samenwerkt met de browser.
En als laatste ligt er 20.000 dollar klaar voor hackers die gegevens kunnen vinden via een bug in bijvoorbeeld Flash of in een besturingssysteem zoals Windows. "Dat laatste heeft misschien niet direct iets met Chrome te maken, maar zo'n bug kan wel een bedreiging zijn voor alle browsers. Door bugs te vinden in andere systemen zorgen we samen voor veiliger internet", schrijft het Google Security Team.
De CanSecWest-conferentie vindt plaats op 7 t/m 9 maart 2012 in Vancouver. Hackcompetities zijn een bekend fenomeen tijdens dergelijke conferenties. Tijdens de Pwn2Own-wedstrijden in 2011 is het geen van de deelnemers gelukt om een beveiligingslek te vinden.